Honda-occasionlabel Quality Plus

Geen reacties

Honda introduceert een nieuw occasionlabel, Honda Quality Plus. De 2 jaar garantie komt zonder kilometerbeperking en geldt voor de gehele auto.

Wie op zoek is naar een in goede staat verkerende Honda-occasion met enkele jaren garantie, vindt deze bij de Honda-dealers voortaan onder de naam Honda Quality Plus (HQP). Het zijn geselecteerde auto’s die maximaal 10 jaar oud kunnen zijn maar voldoen aan een technische keuring waarbij meer dan honderd punten zijn gecontroleerd. De tellerstand – door de Nationale Auto Pas logisch verklaarbaar – komt niet boven de 180.000 km uit. 

De nieuwe merkgarantie wordt aangeboden in een standaardvariant met ‘zeven zekerheden’ of als Occasion Optimale Zekerheid. De zeven zekerheden beginnen met 2 jaar garantie, die technisch gelijkwaardig is aan een standaard fabrieksgarantie en dus op de gehele auto betrekking heeft. Er geldt geen kilometerbeperking. Bovendien is de garantie onder voorwaarden overdraagbaar.

De onkosten van het periodieke onderhoud binnen de eerste 20.000 km (of 12 maanden, hetgeen het eerst bereikt wordt) komt voor rekening van de dealer. Een HQP-occasion wordt altijd geleverd met een nieuwe apk. De auto is van binnen en van buiten schoongemaakt en gepoetst. De zekerheden omvatten verder een omruilgarantie en een 2 jaar geldige mobiliteitsgarantie.

De variant Optimale Zekerheid is alleen verkrijgbaar indien je bij aanschaf van de Honda-occasion een all-risk Honda-verzekering afsluit. Dan worden de merkgarantie en mobiliteitsgarantie met een extra jaar ververlengd. Bestel je bijvoorbeeld een HQP-occasion van 9 jaar oud met deze verzekering dan ben je tot en met het 12e levensjaar van de auto verzekerd.