Honda CR-V met 1.6 diesel is lichter en zuiniger

Geen reacties

Honda levert de 1.6 i-DTEC dieselmotor uit de Civic binnenkort ook in de CR-V. Het fors lagere gewicht en verbruik moeten de nieuwe instapdiesel een stuk vriendelijker voor je portemonnee maken.

Honda start binnenkort met de levering van de CR-V 1.6 i-DTEC. Deze dieselversie komt naast de 2.2 i-DTEC in het assortiment. De zestienhonderd is bekend uit de Civic en levert 120 pk vermogen en 300 Nm koppel. De CO2-uitstoot van 119 g/km ligt fors lager dan bij de 2.2, wat niet alleen prettig is voor het milieu maar ook voor je portemonnee. Minder CO2 is namelijk minder BPM. En een lager verbruik, Honda geeft 4,5 l/100 km (1 op 22,2) op.

Het lagere verbruik is deels te danken aan het fors afgenomen gewicht. De 1.6 i-DTEC heeft in tegenstelling tot zijn sterkere broer geen vierwielaandrijving. En omdat de motor zelf ook nog eens 47 kilogram lichter is weegt de CR-V 1.6 in totaal 116 kg minder dan de 2.2 diesel.

Om de bestuurder zuiniger te laten rijden is de CR-V voorzien van een Econ-knop, die de airconditioning op standje ‘zuinig’ zet. Via Eco-assist kan je in gaten houden in welke mate je rijgedrag invloed heeft op het brandstofverbruik. Het systeem stimuleert je om zuiniger te rijden en volgens Honda werkt dat echt. Bestuurders zouden dankzij Eco-assist tot 15 procent zuiniger gaan rijden.

De prijzen van de Honda CR-V 1.6 i-DTEC verwachten we zeer binnenkort te kunnen melden.