Nieuwe Honda CR-V vanaf 29.990 euro

Geen reacties

Vanaf 3 november staat de nieuwe Honda CR-V in de showrooms. Dankzij een lagere CO2-uitstoot en de introductie van voorwielaandrijving ligt de vanafprijs ruim 5.000 euro lager dan voorheen. 

Honda maakt alles in gereedheid om vanaf 3 november aanstaande de nieuwe CR-V te gaan verkopen. Voor aanzienlijk minder geld dan voor de huidige generatie zul je een CR-V mee kunnen nemen. Dat komt omdat er voortaan ook een CR-V te koop zal zijn met voorwielaandrijving. De prijsdaling wordt nog eens versterkt doordat de vernieuwde SUV minder CO2 uitstoot. Het instapmodel kost straks niet meer dan 29.900 euro – dat is 5.360 euro goedkoper dan voorheen. 

De dieseluitvoering krijgt standaard het nieuwe Real Time All Wheel Drive-systeem. Dat zorgt ervoor dat de auto zoveel als mogelijk zuinig rijdt met alleen voorwielaandrijving. Zodra de omstandigheden vierwielaandrijving echter noodzakelijk maken schakelt dit snel elektronisch in. Het systeem is ook verkrijgbaar op de benzineuitvoering, dan betaal je minimaal 37.490 euro. 

Praktisch is de auto zeker. Als de ‘One-Motion’ achterbank neergeklapt wordt ontstaat een grote bagageruimte – 1.669 liter – met vlakke laadvloer. Bovendien is de CR-V geschikt om bijvoorbeeld een caravan te trekken. Het trekgewicht van de benzineversie bedraagt 1.700 kg, dat van de diesel 2.000 kg. Het veiligheidsverhogende Trailer Stability Assist (anti-schaar) systeem behoort tot de standaarduitrusting. 

Over deze uitrusting is helaas nog weinig bekend. De CR-V krijgt in ieder geval 17 inch lichtmetalen wielen en cruise control. Verder meldt de importeur slechts dat de CR-V ‘rijker uitgerust dan ooit’ de showroom inkomt.