Plug-in hybride Honda komt volgend jaar

Geen reacties

Honda brengt in 2012 een plug-in hybride op de markt. Dat zal een middelgrote sedan zijn. Op de autosalon van Genève volgende maand laat Honda alvast de techniek zien.

Volgend jaar verschijnt de eerste plug-in hybride van Honda. Een nog te onthullen sedan dient als verpakking voor de hybride. De techniek is bijna klaar en Honda laat op de autosalon van Genève al een voorproefje zien van het platform waarop de sedan komt te staan.

De plug-in hybride maakt het mogelijk om op korte afstanden geheel elektrisch en dus zonder uitstoot van CO2 te rijden. Op langere afstanden of bij heftige acceleratie springt de verbrandingsmotor bij en als de accu’s echt bijna leeg zijn kan de Honda ook alleen op de brandstofmotor verder rijden.

Dit systeem is heel anders dan Honda nu gebruikt in z’n hybrides, de elektromotor is krachtiger omdat ‘ie bij de plug-in hybride voor volwaardige aandrijving moet zorgen. Het grote voordeel van dit concept is dat de auto bij dagelijks gebruik schoner is, want vaker op elektriciteit rijdt.