Honda Civic Tourer: zondagskind

Geen reacties

Op deze zondagmorgen laat Honda ons kennismaken met de Honda Civic Tourer. Hoewel we nog steeds niet alles weten zijn de eerste indrukken die van een echt zondagskind, zo een waarmee je een onbezorgde reis kunt maken.

Honda geeft steeds meer informatie prijs over de Civic Tourer die over een maand officieel gepresenteerd wordt in Frankfurt. Eerder al ging het merk in op het adaptieve dempingsysteem ADS. Nu maakt het de motorisering en afmetingen bekend.

De 1,6 liter i-DTEC motor die ook in de vijfdeurs Civic ligt kun je ook voor de Tourer kiezen. Dat is goed nieuws want deze krachtbron uit de Earth Dreams Technology-reeks is zuiniger dan andere Honda-dieselmotoren. De exacte CO2- en pk-cijfers volgen nog. De andere optie is de 1.8 i-VTEC benzinemotor. Kopers hebben de keuze uit een handbak of automatische transmissie.

De Honda Civic Tourer is 4,52 meter lang, 1,77 meter breed en 1,44 meter hoog. Bagage kan tot 565 mm hoogte gestapeld worden indien je de stoelen opklapt. De laadruimte van 624 liter is uitbreidbaar tot maximaal 1.668 liter. Dat betekent dat je er bijvoorbeeld twee mountainbikes in kwijt kunt.

Daarnaast is er extra opslagruimte onder de vloer van de kofferbak, die geheel vlak is wanneer de stoelen worden neergeklapt. Dat is in een beweging mogelijk dankzij het ‘Magic Seats’-systeem. Ten opzichte van de vijfdeurs Civic is de tildrempel 13,7 cm lager. 

Op het eerste oog is meteen duidelijk dat de Civic Tourer niet lijkt op andere stationwagons

De Tourer – de begeleidende foto’s tonen voor het eerst het model zoals het in de verkoop komt – heeft de kenmerkende, aflopende neus van de ‘gewone’ Civic. Ook de opvallende lichtpartij achteraan ontbreekt niet. “Op het eerste oog is meteen duidelijk dat de Civic Tourer niet lijkt op andere stationwagons. De Civic Tourer heeft een andere balans en aantrekkingskracht”, aldus de projectleider van het ontwerpteam. De vraag is of kopers zich door dit aparte design laten lokken, of gewoon vanwege de ruimte en andere pro’s. In ieder geval kunnen ze begin 2014 in de showrooms terecht.