Nieuwe Honda Jazz, nieuwe hybridetechniek

Geen reacties

Honda onthult de nieuwe Fit. Dat is de auto die hier volgend jaar als Jazz verkocht gaat worden. Nieuwe hybridetechniek en nieuwe motoren maken de compacte Honda flink zuiniger.

Hallo nieuwe Honda Jazz! Honda heeft de compacte auto in Japan al onthuld als Fit, de Jazz die volgend jaar naar Europa komt zal op details afwijken van de auto die je hier op de foto’s ziet. Duidelijk is in ieder geval dat het kenmerkende, MPV-achtige uiterlijk behouden blijft.

Honda gaat de nieuwe Jazz in Japan met 1.3 en 1.5 benzinemotoren aanbieden. En uiteraard met hybride aandrijflijn, die volledig opnieuw is ontwikkeld. De nieuwe Jazz Hybrid zou 35 procent efficiënter moeten zijn dan het huidige model.

De basis wordt gevormd door de 1.5 benzinemotor en een zeventraps automatische versnellingsbak met dubbele koppeling en geïntegreerde elektromotor. Het systeem wisselt volledig automatisch tussen drie rijmodi: volledig elektrisch, alleen de brandstofmotor of allebei. Het gecombineerde vermogen is 135 pk en volgens de Japanse meetcyclus verbruikt de Jazz Hybrid 1 op 36,4.

Voor het noemen van de prijzen en verdere specificaties is het nog veel te vroeg. Pas in de loop van 2014 komt de nieuwe Jazz naar Nederland.