Honda en General Motors gaan samen in waterstof

Geen reacties

Honda en General Motors slaan de handen ineen voor de ontwikkeling van een nieuwe generatie brandstofcelsystemen. In 2020 moet het resultaat zichtbaar zijn.

Honda en General Motors trekken samen op voor de ontwikkeling van waterstoftechniek. De twee autobouwers gaan een nieuwe generatie brandstofcelsystemen ontwikkelen en technologie voor de opslag van waterstof. Het eerste tastbare bewijs van de samenwerking moet in 2020 te zien zijn. In welke vorm dat is maken de twee fabrikanten niet bekend.

Naast de ontwikkeling van nieuwe techniek willen de twee bedrijven ook samenwerken met andere partijen om de infrastructuur te verbeteren. Volgens Honda en GM is een goede dekking van waterstofstations cruciaal voor het slagen van de brandstofcelauto.

Ondanks deze samenwerking gaan zowel GM als Honda door met hun eigen projecten. Honda komt in 2015 met een opvolger voor de FCX Clarity (foto 1), een waterstofauto die in kleine oplage in de V.S. is verkocht. GM maakt binnenkort meer bekend over zijn plannen met brandstofcelauto’s. Het laatste nieuws op dat gebied stamt alweer uit 2007, toen Opel en Chevrolet testten met een brandstofcel-SUV (foto 2).