Vijf sterren botsveiligheid Citroën C4 Picasso en Honda CR-V

Geen reacties

Crashtestorganisatie EuroNCAP maakt de resultaten bekend van twee nieuwe botsproeven. De Citroën C4 Picasso en Honda CR-V halen de maximale score van vijf sterren.

Geen verrassingen bij de bekendmaking van de resultaten van de nieuwste botsproeven. Twee auto’s gingen er dit keer tegen de muur, de nieuwe Citroën C4 Picasso en de Honda CR-V. Zoals verwacht halen beide modellen de maximale score van vijf sterren.

De CR-V scoort zeer hoog met inzittendenveiligheid, 93 procent. De Picasso doet het ook goed met 86 procent en haalt bij het onderdeel kindveiligheid een resultaat van 88 procent. De CR-V moet het hier met 74 procent doen. Beide auto’s halen de acceptabele score van 68 procent op het onderdeel voetgangersveiligheid. De Citroën zit wat beter in zijn actieve veiligheidssystemen dan de Honda.

EuroNCAP heeft ook nog twee nieuwe veiligheidssystemen bekroond. Fiat mag een prijs in ontvangst nemen voor City Brake Control dat aanrijdingen op lage snelheden helpt te voorkomen en Mitsubishi wordt beloond voor Forward Collision Mitigation. Dat systeem herkent een naderende aanrijding en remt als de bestuurder dat niet doet.