Honda Civic krijgt schone 1.6 dieselmotor

Geen reacties

Honda heeft een nieuwe dieselmotor aangekondigd. Deze 1,6 liter krachtbron is de eerste uit een reeks schone motoren. De nieuwe Civic rijdt eind 2012 rond met de motor.

Op de Tokyo Motor Show kondigde Honda deze week de komst aan van een nieuwe reeks motoren met de naam ‘Earth Dreams Technology’. Honda-CEO Takanobu Ito zei erbij dat het merk ernaar streeft om binnen 3 jaar de nummer 1 te zijn op het gebied van laag brandstofverbruik.

De eerste motor in de nieuwe reeks is de 1,6 liter diesel voor de Europese markt. Het is een krachtbron van klein formaat die lichter van gewicht is dan vergelijkbare motoren. Het belangrijkste is dat de motor ‘minder dan 100 g/km’ aan CO2 zal uitstoten. Het vermogen en het koppel worden overigens ook gewaarborgd met respectievelijk 120 pk en 300 Nm.

De nieuwe motor debuteert in de Honda Civic. Het 1.6 dieselmodel wordt eind 2012 verkrijgbaar tegen een nog onbekende prijs. Bij de introductie van de nieuwe Civic begin 2012 levert Honda deze eerst alleen met de 2.2 diesel.

Tot op heden zette Honda vooral in op hybride technologie. Hybride auto’s zijn echter weinig populair in Europa. Daarom richt Honda zich op dieseltechnologie, interessant voor een groot deel van de Europese markt. In Nederland, waar dankzij de belastingvoordelen de Civic juist het meest verkocht werd als hybride, zou de 1.6 diesel de plek van de Civic Hybrid kunnen innemen. Die uitvoering is namelijk niet langer beschikbaar wanneer de nieuwe generatie Civic arriveert.