Honda Urban SUV patenttekeningen gelekt

Geen reacties

Over 2 weken is ‘ie in het echt te zien, de compacte SUV van Honda. Het ontwerp had een verrassing moeten blijven maar gelekte patentfoto’s verklappen al het een en ander.

Enkele weken geleden kondigde Honda al aan dat op de Tokyo Motor Show de productieversie zou worden onthuld van de Urban SUV Concept. Dat wordt nog 2 weken wachten dachten we, maar nee, het Jokeforblog wist de hand te leggen op enkele patentschetsen en lekte deze op de website.

Zo krijgen we nu al een beeld van wat we kunnen verwachten. Aan de ene kant lijkt het ontwerp trouw gebleven aan de Urban SUV conceptcar. Aan de andere zijn de show-elementen vervangen door reguliere producten, zoals kleinere wielen en normale koplampunits. In de neus van het nog naamloze model komt Honda’s nieuwe designtaal ‘Exciting H’ tot uitdrukking. 

Er verschijnt zowel een voorwiel- als vierwielaangedreven uitvoering. Over de motorisering gaan wel geruchten maar zolang deze niet worden bevestigd houden we die nog even onder de pet. Toch, het feit dat de cross-over op het nieuwe platform van de volgende generatie Honda Jazz komt te staan, betekent dat in theorie ook een hybride SUV tot de mogelijkheden behoort. Eind november hopen we meer te kunnen melden.