Honda FCEV Concept is voorbode waterstofauto

Geen reacties

Honda onthult op de aanstaande autoshow van Los Angeles de FCEV Concept. Dit studiemodel is de voorbode van een waterstofauto die in 2015 op de markt moet komen. Dit keer ook in Europa.

Honda blikt vooruit naar de volgende generatie van z’n waterstofauto. De FCEV Concept wordt onthuld op autoshow van Los Angeles die op 20 november van start gaat. Volgens Honda geeft dit studiemodel een ‘hint naar het futuristische en aerodynamische design’ van de nieuwe waterstofauto die in 2015 op de markt komt.

Voor nu moeten we het nog doen met een schets, op 20 november wordt de hele auto onthuld. Het uiteindelijke model is de opvolger van de FCX Clarity, de huidige brandstofcelauto van Honda. Deze wordt alleen in de Verenigde Staten verkocht en was in 2005 de eerste waterstofauto van een grote autofabrikant.

Het nieuwe model komt ook naar Europa. Niet meteen in 2015 maar ‘later’. Hoeveel later is nog niet bekend maar omdat ook concurrent Toyota tegen die tijd met een waterstofauto komt zal Honda niet te lang willen wachten.