Honda Civic Type R nadert productiestadium

Geen reacties

In 2015 is ‘ie klaar: de nieuwe Honda Civic Type R. Honda toont nu foto’s van de meest productierijpe versie die we tot nu toe zagen.

De Honda Civic Type R houdt de gemoederen bij de liefhebbers behoorlijk bezig. De ‘magische’ Type R staat voor 2015 op het programma en gelukkig houdt Honda ons precies op de hoogte van de ontwikkelingen. Het merk test nu bijvoorbeeld op het circuit Tochogi in Japan, daar zijn ook deze foto’s gemaakt – waarop de definitieve vorm van de auto al goed te zien is.

Onder de motorkap ligt een 2.0 V-Tec turbomotor, de eerste van een nieuwe generatie turbomotoren die naar Europa toe komt. Het blok in de Type R produceert 280 pk, de viercilinder voldoet aan Euro6 uitlaatgasnorm maar dat moet ook wel want die gaat volgend jaar al in.

Honda liet eerder bij tests op de Nürburgring in Duitsland coureur Gabriele Tarquini van de raceklasse WTCC met de Type R rijden. Hij zei ‘onder de indruk te zijn van het vermogen en koppel van de Type R’ en noemt de auto en zijn karakteristiek ‘fantastisch’.