Honda kondigt nieuwe turbomotoren aan

Geen reacties

Honda komt met een nieuwe lijn turbomotoren. Ze hebben een cilinderinhoud van 1,0 liter, 1,5 liter en 2,0 liter en worden vanaf 2015 uitgerold in Honda-modellen.

Het heeft even geduurd, maar die achterstand maakt het merk in één keer goed. Het merk presenteert maar liefst drie nieuwe turbobenzinemotoren met de naam VTEC Turbo. Vanaf 2015 zijn de nieuwe krachtbronnen te vinden in modellen van Honda.

Kleinste van het stel is een 1.0 driecilindermotor die in de toekomst in compacte modellen komt te liggen. Nummer 2 is de 1.5 met vier cilinders en de meest krachtige van de drie is de al eerder aangekondigde 2.0 turbo. Die laatste debuteert namelijk in de nieuwe Civic Type R in 2015 en heeft een vermogen van 280 pk. Er verschijnen ook minder krachtige varianten.

Deze drie benzinemotoren zorgen samen met de hybride aandrijflijnen en de nog verse 1.6 dieselmotor de komende jaren voor de aandrijving bij Honda-modellen. Het moet raar lopen als niet alle nieuwe motoren naar Europa komen, maar Honda zegt de toepassing van de turbomotoren per markt te bekijken.