Honda FCEV Concept: waterstofauto van 2015

Geen reacties

Honda toont op de autoshow van Los Angeles hoe zijn nieuwe waterstofauto er ongeveer uit komt te zien. De auto die uit de FCEV Concept voortkomt verschijnt in 2015.

Honda blijft inzetten op waterstof. De FCX Clarity wordt in 2015 opgevolgd door een nieuw model, waarvan de FCEV Concept de voorbode is. Het mooiste is, zoals al eerder aangekondigd door Honda, dat de auto dit keer wel in Europa verkocht gaat worden. Dat zal dan wel pas in 2016 zijn.

De FCEV Concept geeft volgens Honda ‘de potentiële ontwerprichting van de volgende generatie brandstofcelauto aan’. Een gunstige stroomlijn en ruimte voor vijf inzittenden waren belangrijke voorwaarden bij het ontwerpen van de FCEV.

Honda heeft de complete krachtcentrale en alle techniek die daarbij hoort onder de motorkap weten te stoppen. Dit is gunstig voor de ruimte in het interieur maar vooral ook omdat de brandstofceltechniek dan relatief eenvoudig in andere modellen toegepast kan worden. De brandstofcel, die met waterstof en zuurstof elektriciteit opwekt, is 60 procent krachtiger dan die in de FCX Clarity en ook nog eens 33 procent kleiner. Op een tankbeurt kan de FCEV 480 kilometer rijden.