Honda Nederland wordt Honda Benelux, dealers blijven

Geen reacties

Honda Nederland gaat in april 2014 op in de nieuwe organisatie Honda Benelux. Voor de Honda-klanten zal er weinig veranderen, de dealers blijven gewoon actief in Nederland.

Honda reorganiseert zijn activiteiten in Nederland, België en Luxemburg. Er komt een importeur voor de gehele Benelux, gevestigd in Brussel. Dat meldt Automotive Management. De vestiging van Honda Nederland verdwijnt in april 2014, al zal een deel van de organisatie in ons land actief blijven.

Voor huidige en nieuwe klanten zal er door de reorganisatie weinig veranderen, de bestaande dealers blijven actief in Nederland. Zij starten binnenkort, zoals gepland, met de verkoop van een belangrijk nieuw model, de Civic Tourer.

Honda Nederland geeft zelf nog weinig informatie over de aanstaande reorganisatie. De reden van de verhuizing laat zich echter raden: de tegenvallende autoverkoop door de aanhoudende crisis. Overigens neemt de nieuwe Benelux-importeur ook de import van andere Honda-producten op zich, zoals motorfietsen en buitenboordmotoren.