Open Automotive Alliance brengt Android naar de auto

Geen reacties

Audi, General Motors, Hyundai en Honda nemen deel aan het project Open Automotive Alliance, waarmee Android naar de auto wordt gebracht.

Google, Audi, General Motors, Honda, Hyundai en chipmaker Nvidia vormen samen de Open Automotive Alliance. Door middel van een ‘open’ platform willen Google en de autofabrikanten het besturingssysteem Android van de smartphone naar de auto brengen.

Eind dit jaar moeten de eerste auto’s met Android al een feit zijn. De autobouwers kunnen zelf functionaliteiten toevoegen aan het systeem. Zo wil General Motors 4G-connectiviteit op zijn modellen implementeren.

De Open Automotive Alliance moet ervoor zorgen dat innovaties van smartphones en andere mobiele apparaten sneller naar de auto komen. Nu lopen autofabrikanten vaak achter de feiten aan, omdat de ontwikkelingen van smartphones sneller gaan dan die van infotainmentsystemen in auto’s. Het gezamenlijke platform moet op het gebied van gebruiksgemak, veiligheid en innovatie hoge ogen gaan gooien.

Google hoopt dat er in de toekomst meer autofabrikanten zijn die zich aansluiten bij de OAA. Concurrent Apple werkt namelijk tegelijkertijd aan iOS in the car, een initiatief waarbij vele automerken zich hebben aangesloten.