Honda Civic Type R Concept: nog even geduld

Geen reacties

Honda toont op de autosalon van Genève in maart de Honda Civic Type R Concept. Die moet het wachten op het productiemodel van de Civic Type R verzachten.

In 2015 komt de nieuwe Honda Civic Type R op de markt. Om in de tussentijd de aandacht vast te houden presenteert Honda op de autosalon van Genève volgende maand de Civic Type R Concept. Die laat alvast zien welke kant het design van de nieuwe Type R op gaat.

Opvallend is dat de achterlichten bij het studiemodel in de nieuwe achtervleugel zijn opgenomen. Bij testmodellen van de Type R, waarvan Honda eerder foto’s verspreidde, was dat niet het geval. Honda noemt de Type R ‘een raceauto voor op de openbare weg’ en daar past volgens het merk een expressief design bij. We weten al dat de snelste Civic een 280 pk sterke 2.0 V-Tec turbomotor krijgt.

De Type R Concept moet als wereldprimeur op de autosalon van Genève de aandacht op de stand delen met de FCEV Concept, die voor het eerst in Europa te zien is in maart. Dat studiemodel is de voorbode van Honda’s nieuwe waterstofauto die in 2015 wordt onthuld. Later komt de auto ook naar ons continent.