Twee ‘Chinese’ concept cars Honda zijn ook interessant voor Europa

Geen reacties

Honda toont op de autoshow van Peking later deze maand twee nieuwe concept cars: een sportief ogende hatchback en de voorbode van de volgende generatie Accord.

Honda neemt twee interessante nieuwtjes mee naar de autoshow van Peking, die later deze maand van start gaat. De twee concept cars zijn volgens Honda ‘exclusief voor China’ ontworpen, maar daarmee doet het merk zichzelf tekort. Beide auto’s zijn overigens nog naamloos.

De eerste, waarvan je hierboven een schets ziet, is een vijfdeurs hatchback met een coupé-achtige daklijn. De welvingen aan de zijkant en de vorm van grille en koplampen kennen we van eerdere studiemodellen van Honda gaan we zeer waarschijnlijk op latere productiemodellen van het merk terug zien, ook in Europa.

Concept car nummer 2 is de voorbode van de volgende generatie Accord, die in China de naam Spirior draagt. Behalve die naam is er niet zoveel anders aan de sedan die in China wordt verkocht en daarom is ook dit studiemodel interessant voor ons. Als later deze maand het doek eraf gaat hopen we meer informatie te kunnen geven.