Honda HR-V terug als compacte cross-over

Geen reacties

Honda showt in Parijs een prototype van de HR-V compacte cross-over. Het merk belooft een van de ruimste en meest flexibele compacte SUV’s. 

Op de autosalon van Parijs, vanaf 2 oktober, zal Honda een prototype tonen van een nieuwe, compacte SUV cross-over. Het uiterlijk is geen verrassing meer, in Japan werd de auto eerder al gepresenteerd onder de naam Honda Vezel.

Voor het Europese werelddeel is de naam HR-V weer van stal gehaald, wat bij de oorspronkelijke compacte SUV (1996-2006) stond voor Hi-Rider Revolutionary Vehicle. Of de nieuwkomer revolutionair is valt te betwijfelen, de markt van compacte cross-overs raakt inmiddels overvol.

Honda doet ieder geval z’n best door de cross-over een coupé-achtige look mee te geven (‘zware basis beneden, slanke cabine boven’) zonder in te leveren op praktische bruikbaarheid. Door onder meer de benzinetank centraal te plaatsen zou de HR-V ‘een van de meest ruime en flexibele compacte SUV cabines’ hebben. Natuurlijk zijn de Honda Magic Seats aanwezig. Een van de mogelijke configuraties daarmee is een vlakke laadvloer waarbij de tweede rij stoelen volledig plat gevouwen is. 

De nu te showen HR-V is nog een prototype. We hopen begin oktober meer te kunnen vertellen over de nieuwe Honda.