Honda Jazz prototype voor Europa

Geen reacties

Op de Parijse autoshow toont Honda een prototype van de nieuwe generatie Jazz. Het productiemodel gaat medio volgend jaar in de verkoop.

Ruim een jaar geleden onthulde Honda in – en voor – Japan de nieuwe generatie Honda Fit. Die naam gebruikt Honda voor de hatchback die bij ons bekendstaat als Jazz. Nog altijd niet is de nieuwe generatie Jazz klaar voor de Europese markt. Toch belooft het Japanse merk dat ‘ie volgend jaar zomer in de showrooms staat.

Vooruitlopend daarop neemt het merk een prototype mee naar de autosalon van Parijs. Daarvan zijn nu de eerste twee foto’s verspreid. De uiterlijke verschillen tussen de Japanse en Europese versie moeten met een vergrootglas worden gezocht. We denken dat er net zo weinig verschillen zullen zijn tussen dit prototype en het uiteindelijke productiemodel.

De nieuwe Honda Jazz is 15 mm langer dan de huidige generatie, de wielbasis groeit met 30 mm. Het is een van de manieren waarop Honda probeert meer ruimte en flexibiliteit in de compacte Jazz te creƫren. Andere zaken die daaraan bijdragen zijn nieuwe opbergmogelijkheden, de Honda Magic Seats en behoud van de benzinetank in het midden van de auto.

Bij de showroomintroductie debuteert ook een nieuwe 1,3 liter i-VTEC benzinemotor. Die kan worden gekoppeld aan een manuele transmissie met zes verzetten (die de huidige vijfbak vervangt) of aan een Continu Variabele Transmissie. Het 2015-model heeft daarnaast een nieuwe ophanging. Die moet de rit aangenamer maken voor zowel bestuurder als passagiers.