Nieuwe neus voor Honda Civic

Geen reacties

Honda geeft de eerste foto’s van de vernieuwde Civic vrij. Nieuwe led-koplampen, een nieuwe grille en een nieuwe voorbumper zijn de meest in het oog springende wijzigingen.

Honda neemt de vernieuwde Civic mee naar de autosalon van Parijs volgende week. Het merk heeft de hatchback én de recente geïntroduceerde Tourer voorzien van een nieuwe neus. Led-dagrijverlichting is nu geïntegreerd in de koplampen en de nieuwe bumper geeft de Civic een moderner aanzien.

Aan de achterkant is ook een nieuwe bumper te vinden en de achterlichten hebben voortaan led-techniek. Aan de zijkant monteert Honda nieuwe sideskirts. Nieuw is de Civic Sport (het blauwe exemplaar op de foto’s), die alvast voorzichtig vooruitblikt naar de aankomende Type R. Onderscheidende designelementen zijn onder andere een gewijzigde grille, zwarte 17 inch wielen en een achterspoiler.  

Het interieur is subtiel aangepast, met nieuwe stoffen op de stoelen, hoogglans zwarte afwerkingsstrips en nieuw ontworpen deurpanelen. Honda introduceert in de Civic een nieuw infotainmentsysteem, dat draait op het Android-besturingssysteem van Google. Op het 7 inch beeldscherm kun je net als op een smartphone swipen om de functies te bedienen. Het nieuwe systeem omvat onder andere Bluetooth, internetfuncties, digitale radio, een achteruitrijcamera en een navigatiesysteem.

De vernieuwde Civic debuteert volgende week op de autosalon van Parijs en zal begin 2015 bij de dealers verschijnen. Prijzen zijn, net als technische details, nog niet bekend.