Druk jaar voor Honda met nieuwe Civic Type R, HR-V en Jazz

Geen reacties

Honda heeft een druk jaar voor de boeg met twee facelifts en drie nieuwe modellen. Op de autosalon van Parijs krijgen we alvast een voorproefje.

Honda toont op de autosalon van de Parijs de vernieuwde Civic en CR-V en laat een voorproefje zien van de nieuwe HR-V, Jazz en Civic Type R. We gaan ze op volgorde van introductie langs en dus beginnen we bij de vernieuwde Civic, die een meer hightech uitstraling heeft gekregen dankzij nieuwe koplampen met led-techniek en een nieuwe grille. De auto komt in februari, een maand later gevolgd door de vernieuwde CR-V. De auto die Honda toont in Parijs is officieel nog een concept car, maar de wijzigingen blijven beperkt tot de afwerking van de bumpers, zo vertelt de Belgische PR-man van het merk ons.

In mei/juni komt het echte vuurwerk: de Civic Type R. Ook die auto is nog een concept car, maar ook hier geldt dat de veranderingen ‘m zitten in de details. De Type R is voorlopig de enige Honda met een turbomotor die we hoeven te verwachten, want zoals eerder deze week bekend werd komt Honda met nieuwe turboloze motoren – een bewuste keuze zoals die ook door Mazda wordt gemaakt.

De nieuwe Honda HR-V volgt in de zomer. De auto is nieuw in het assortiment, maar eigenlijk de opvolger van de eerste generatie HR-V die al een aantal jaar niet meer leverbaar is. “We hebben bewust weer voor de naam HR-V gekozen, omdat deze auto eigenlijk de eerste SUV ter wereld was”, aldus de woordvoerder.

Het vijfde nieuwtje voor Honda komend jaar is de nieuwe Jazz, die al rondrijdt in Japan. Ook daarover kunnen we nog weinig zeggen, want net als bij de andere primeurs van Honda staat er een hekje omheen en is de binnenkant nog niet te zien. Daarover dus later meer, net als over technische details zoals CO2-uitstoot.