Meer informatie over vernieuwde Honda CR-V

Geen reacties

Honda heeft meer informatie vrijgegeven over de vernieuwde CR-V. Met het nieuwe infotainmentsysteem kunnen apps worden gedownload en de nieuwe negentraps automaat zorgt voor een lagere CO2-uitstoot.

Op de autosalon van Parijs in oktober onthulde Honda de vernieuwde CR-V. Het merk gaat nu wat dieper in op de verbeteringen van de auto. De komst van de nieuwe 160 pk 1.6 i-DTEC dieselmotor was al bekend, net als die van de negentraps automaat. Die laatste is te combineren met de nieuwe dieselmotor en de bestaande met 120 pk, in het laatste geval is de CO2-uitstoot slechts 115 g/km. Dat is een verbetering van 20 procent ten opzichte van de oude diesel-automaat-combinatie. Een lagere CO2-uitstoort betekent in ons land over het algemeen ook een lagere prijs, al is het met de aangescherpte belastingregels die per 1 januari van kracht worden nog even afwachten hoe dat uitpakt voor de CR-V.

Honda levert de CR-V met een nieuw infotainmentsysteem met 7 inch aanraakscherm. Voor dit zoegnaamde Honda Connect-systeem onwtikkelde het merk een app-winkel. Diverse applicaties zijn al vooraf geinstalleerd op de CR-V maar aanvullende apps, zoals een navigatiefunctie of digitale radio, zijn te downloaden. Met het nieuwe MirrorLink is het mogelijk om de informatie van een smartphone op het scherm in de auto weer te geven.

De prijzen van de vernieuwde CR-V, die verder nieuwe koplampen, een nieuwe voorbumper en een aangepaste grille heeft, verwachten we begin 2015 te kunnen melden.