Honda NSX is terug

Geen reacties

De autoshow van Detroit staat in het teken van de terugkeer van grote sporthelden. De Honda NSX maakt zijn comeback als superhybride.

De nieuwe Honda NSX is officieel! Het merk liet al talloze aankondigingen en twee concept cars aan de NSX voorafgaan. Het eindresultaat staat nu op de autoshow van Detroit. In de V.S. debuteert de NSX als Acura, het luxemerk van Honda in Amerika. In Europa krijgt de auto ‘gewoon’ een Honda-logo.

De nieuwe NSX is een superhybride, met ‘twinpower’ V6-motor en drie elektromotoren. Eén van die elektromotoren is gemonteerd tussen de zescilinder en de negentraps automaat en ondersteunt bij het accelereren. De andere twee zijn bij de voorwielen aangebracht en brengen indien nodig krachten over naar die wielen. Honda belooft een ‘zero delay’ sprint, doordat elektropower de eventuele tekortkomingen van motor en versnellingsbak compenseren.

Honda heeft de auto ontworpen voor maximale controle en rijplezier en het design staat dan ook vooral in dienst van de aerodynamica. De sportauto heeft een spaceframe dat is gemaakt van aluminium en andere lichtgewicht metalen. Het frame is gemonteerd op een koolstofvezel bodem.

Het dashboard is doelmatig en naar de bestuurder toe gericht. De NSX heeft geen tellers maar volledig digitaal instrumentarium. Het Intergrated Dynamic System geeft de bestuurder de mogelijkheid om te kiezen voor verschillende rijstanden, zoals Quiet, Sport en Track.

 Meer informatie over de NSX, zoals prestatiecijfers en prijzen, volgt later dit jaar.