Veiligheid en optiepacks nieuwe Honda CR-V

Geen reacties

Honda is druk in de weer met de introductie van de nieuwe CR-V. De prijzen zijn nog altijd niet bekend maar dit keer kunnen we wel meer vertellen over de nieuwe veiligheidssystemen en de optiepacks. 

Het eerste nieuwe veiligheidssysteem, Intelligent Adaptive Cruise Control, is een uitbreiding van traditionele Adaptive Cruise Control. Het systeem monitort de auto’s op de banen links en rechts van de Honda. Wanneer een van hen de CR-V afsnijdt grijpt het systeem eerst in met beperkt afremmen en een waarschuwing op het display. Pas daarna volgt een sterkere snelheidsafname, de inzittenden hebben daar dus zo weinig mogelijk last of benul van.  

Het ‘voorspellende’ systeem stemt de acties af op rijgedrag op Europese wegen, wat Honda hiervoor speciaal bestudeerd heeft. De camera en radar (‘Honda Sensing’) die voor de monitoring zorgen worden ook gebruikt in het nieuw ontwikkelde Collision Mitigation Braking System, een noodrem-systeem. 

Deze twee systemen zullen standaard beschikbaar zijn op de Honda CR-V Executive. Voor andere uitrustingsniveaus kunnen ze, samen met overige veiligheidssnufjes, besteld worden als het Advanced Driving Assist System-pakket.

Overige optiepacks

Daarnaast komen nog vijf optiepakketten beschikbaar voor de nieuwe CR-V. Met het Chrome Pack en Aero Pack kun je de cross-over aan de buitenzijde stylen, het Illumination Pack werkt sfeerverhogend in de cabine. Het Cargo Pack biedt opbergoplossingen en het Convenience Pack, tenslotte, bevat accessoires die de auto moeten beschermen tegen krassen en modder.