Honda kondigt Civic Type R aan voor autosalon van Genève

Geen reacties

Honda neemt als belangrijkste primeur de Civic Type R mee naar de autosalon van Genève in maart. De nieuwe NSX maakt daarnaast zijn Europese debuut op deze show.

Honda heeft een indrukwekkende line-up van nieuwe modellen voor de autosalon van Genève klaar staan. De Civic Type R maakt zijn werelddebuut in Zwitserland volgende maand. De productieversie zal weinig afwijken van de concept car (foto 1) die Honda afgelopen jaar op de autosalon van Genève en later in aangepaste vorm ook op andere autoshows toonde.

Naast de Type R, die zijn werelddebuut maakt, laat Honda de NSX voor het eerst in Europa zien. De hybride sportcoupé is eerder deze maand onthuld in Detroit met de merklogo’s van Honda’s luxemerk Acura op de neus, maar hier wordt de NSX gewoon als Honda verkocht. De NSX zal in Genève dus voor het eerst met Honda-badges te zien zijn.

De Type R en NSX krijgen op de beursvloer gezelschap van nóg twee gloednieuwe modellen, de nieuwe HR-V en Jazz. Beide waren al eerder te zien in pre-productievorm, in Genève staan de definitieve productieversies.