Meer details Honda Civic Type R

Geen reacties

Honda smeert de introductie van de Civic Type R lekker uit. Vandaag kunnen we weer wat nieuwe details toevoegen aan wat we al weten over de snelste Civic ooit.

Vele teasers, twee nagenoeg productierijpe concept cars, talloze persberichten met stukjes informatie: Honda weet de aandacht in aanloop naar de onthulling van de Civic Type R goed vast te houden. Vandaag krijgen we meer informatie over de aerodynamica en de topsnelheid. Om met dat laatste te beginnen: de Civic Type R gaat maximaal 270 km/u.

De sportieve hatchback heeft een nagenoeg vlakke onderkant, voor een zo efficiënt mogelijke luchstroom. De front splitter en sideskirts dragen eveneens bij aan een gunstige aerodynamica, terwijl de achterspoiler en diffusor voor downforce en dus meer stabiliteit van de auto op hoge snelheid zorgen.

De remmen zijn afkomstig van de Italiaanse specialist Brembo en speciaal voor de Civic Type R ontwikkeld. De rode remklauwen en geperforeerde remschijven met een diameter van 350 mm zijn duidelijk te zien achter de spaken van de 19 inch wielen. Honda heeft ook veel aandacht besteed aan de koeling, op diverse plaatsen heeft het merk extra koelgaten aangebracht zodat de motor en remmen voldoende verse lucht krijgen.

De Civic Type R wordt onthuld op de autosalon van Genève begin maart.