Honda HR-V is klaar voor Europa

Geen reacties

Honda presenteert het productiemodel van de HR-V voor de Europese markt. In de zomer staat de compacte SUV bij de dealers.

De Honda HR-V is klaar om de Europese markt te betreden. Op de autosalon van Genève presenteert het merk de productierijpe versie van de compacte SUV. Volgens Honda heeft de auto de lijnen van een coupé, de praktische eigenschappen van een MPV en de rij-eigenschappen van een personenauto. Maar het is dus een SUV, of cross-over. Van alles wat.

De HR-V heeft het handige Magic Seat-systeem uit de Jazz, waarbij de achterbank in een 60/40 verhouding in een handomdraai plat is te leggen, waardoor er een vlakke laadvloer ontstaat met 1.026 liter ruimte. Met de bank omhoog is er 453 liter kofferbakruimte beschikbaar. Honda belooft daarnaast veel ruimte voor de inzittenden en zacht aanvoelende dashboardmaterialen.

In de luxere uitvoeringen van de HR-V levert Honda het nieuwe Honda Connect infotainmentsysteem, dat draait op een Android-besturingssysteem. Alle moderne functionaliteiten zijn (al dan niet standaard) aanwezig, zoals WiFi, een app-store met Honda-applicaties en MirrorLink, waarmee de informatie van een smartphone op het 7 inch beeldscherm in de auto weergegeven kan worden. Garmin-navigatie is een optie.

De HR-V is ook op het gebied van actieve veiligheid helemaal bij de tijd. Het City Brake Active-systeem is zelfs standaard. Dit systeem detecteert bij lagere snelheden obstakels en maakt een noodstop als de bestuurder nalaat om te remmen.

Honda gaat twee motoren leveren in de HR-V, een 1.5 benzinemotor met 130 pk en een 1.6 i-DTEC dieselmotor met 120 pk. De benzinemotor is optioneel leverbaar met CVT-automaat. Dat leveren begint in de zomer van 2015, prijzen zijn nog niet bekend.