Meer informatie over nieuwe Honda Jazz

Geen reacties

Honda heeft de Europese versie van de Jazz officieel onthuld. De auto komt in de zomer op de markt.

De Honda Jazz is nu klaar voor Europa. Eerder kregen we al de Japanse versie en een preview-model voor de Europese markt te zien, nu is het tijd voor Honda om alle kaarten op tafel te gooien. Op de autosalon van Genève kan het Europese publiek voor het eerst snuffelen aan de auto.

De Jazz staat op een nieuw platform, waardoor de auto groter is. Belangrijke centimeters zijn gewonnen in de wielbasis, die 3 centimeter meer meet dan die van het uitgaande model. Dat betekent meer beenruimte voor de achterpassagiers. Ook de bagageruimte is groter en meet nu 354 liter. Als de stoelen via het Magic Seat-systeem eenvoudig omlaag zijn geklapt ontstaat er 884 liter laadruimte.

Honda belooft een hoogwaardig interieur en een dashboard met zachte materialen. Middenin het dashboard zit een 7 inch aanraakscherm met een nieuw infotainmentsysteem. Dankzij de internetmogelijkheid kunnen er apps gedownload worden en via MirrorLink kunnen smartphones gekoppeld worden aan het systeem.

De Jazz wordt in Europa leverbaar met 1.3 benzinemotor. Deze turboloze motor heeft 102 pk en is gecombineerd met een handgeschakelde zesbak of een CVT-automaat. Het chassis is stijver en lichter en dat zorgt ervoor dat de Jazz een lichtvoetiger bochtgedrag heeft. De algehele rijbeleving is directer en de auto moet een natuurlijkere respons geven. Nieuwe actieve veiligheidssystemen zijn vanaf het tweede uitrustingsniveau standaard, City Brake Active – een systeem dat bij lagere snelheden automatisch remt voor obstakels – is op alle uitvoeringen standaard.

Prijzen van de nieuwe Jazz zijn nog niet bekend, maar verwachten we binnen enkele maanden te kunnen melden.