Honda Civic Type R, Jazz én HR-V schitteren in Genève

Geen reacties

Honda heeft maar liefst drie primeurs op de autosalon van Genève: de Civic Type R, de nieuwe Jazz en de HR-V. Ze komen allemaal nog dit jaar op de markt.

Honda pakt op de autosalon van Genève uit met drie primeurs. Laten we beginnen met de échte wereldprimeur: de nieuwe Civic Type R. De prijs van de nieuwe sportieve Honda is in Genève bekend gemaakt: 44.390 euro.

De Type R ziet er spectaculair uit, met de extra roosters en spoilers en de dreigend zwarte grille en voorbumper. De PR-man van Honda is overtuigd van de kwaliteiten van de Civic Type R: “Het is de beste keus in zijn segment en bovendien een auto met veel fans. We denken ook dat de prijs goed is.” Hij vervolgt: “Het is een auto waarin je doordeweeks drie kinderen naar school kan brengen en waarmee je in het weekend op een circuit kunt rijden.” Inmiddels is ook bekend dat de Type R dat laatste heel verdienstelijk doet, het is de snelste voorwielaangedreven auto op de Nürburgring ooit.

De autosalon van Genève biedt ook de mogelijkheid om de nieuwe Jazz en HR-V van dichtbij te bekijken. Op de autosalon van Parijs vorig jaar stonden al de bijna productierijpe auto’s, maar daar konden we nog niet ín zitten. Nu dus wel. De Jazz is en blijft een ruime auto, met veel hoofdruimte voor achterpassagiers en een futuristisch ogend dashboard waarop geen knoppen zijn te vinden. Alles gaat via touchpanelen en een aanraakscherm. Dat geldt ook voor de HR-V, die bovendien nog opvallende designgrapjes heeft – zoals een ventilatierooster dat over de halve breedte van het dashboard doorloopt.

“Waar de CR-V misschien iets te groot is voor de Europese markt, daar heeft de HR-V precies het goede formaat. Deze auto moet zich onderscheiden met een opvallend design en zeer sportieve rij-eigenschappen”, aldus de woordvoerder. Beide auto’s komen in de zomer op de markt, Honda hoopt op de AutoRai volgende maand de prijzen te kunnen melden.

En we zouden het bijna vergeten door al het andere nieuws, maar de nieuwe NSX is ook voor het eerst in Europa te zien. Spectaculair!