Eerste blik op volgende generatie Honda Civic

Geen reacties

Honda toont op de autoshow van New York de Civic Concept. Dit studiemodel blikt vooruit naar de volgende generatie Civic, die over 2 jaar op de markt komt.

Hoewel de Honda Civic onlangs is opgefrist, blikt het merk nu alvast vooruit naar de volgende generatie, met de Civic Concept. Het studiemodel debuteert in New York en is daarom een voorbode van de Amerikaanse versie van de Civic, die iets afwijkt van het model dat Honda in Europa verkoopt.

Toch kunnen we het studiemodel dat Honda in de V.S. toont al leidraad nemen voor het design van de volgende generatie Civic in Europa. Vooral ook omdat Honda de Europese en Amerikaanse versies van zijn modellen meer gelijk wil trekken. Om die reden krijgen ze in de V.S. straks ook de hatchback, die tot nu toe aan Europa was voorbehouden. Of wij hier dan ook de sedan en coupé (waarvan het getoonde studiemodel een voorbode is) krijgen is nog niet bekend.

Wel is duidelijk dat de nieuwe Civic de beschikking krijgt over VTEC-turbomotoren. Ook komt er een weer een Type R, maar dat zal nog even duren omdat de sportieve topversie van het huidige model nog maar net in de showroom staat.