Toekomstige Honda’s met innovatieve techniek en onderscheidend design

Geen reacties

Honda heeft een boekje opengedaan over de toekomst van enkele modellen. Het merk wil meer aandacht geven aan design en nieuwe techniek.

Honda wil in de toekomst modellen op de markt brengen met een innovatiever design, meer nieuwe technieken en een betere prijs-kwaliteit-verhouding. De nieuwe CEO van het merk, Takahiro Hachigo, kondigt een gewijzigde strategie voor het merk aan, waarbij de modellen voor de hele wereld worden ontwikkeld in plaats van specifiek voor een bepaald continent.

Honda zegt in een verklaring dat de Accord en CR-V de eerste modellen zijn die profiteren van de nieuwe strategie. De huidige generatie van de Accord wordt in Nederland niet meer geleverd, maar zou wel terug kunnen keren als er een nieuwe generatie beschikbaar is.

De nieuwe Civic, die binnen 2 jaar op de markt komt, krijgt een heel nieuw platform en een turbobenzinemotor. Hoewel de Civic ook een ‘wereldauto’ wordt, blijft de productie van het model in Europa.

Honda kondigt daarnaast aan dat de introductie van zijn nieuwe waterstofauto op 31 maart 2016 staat gepland. Het nieuwe model is de opvolger van de FCX Clarity, die op kleine schaal in de Verenigde Staten is verkocht. De waterstofauto komt ook naar Europa, maar het is nog niet bekend of Nederland een van de beoogde markten is. Dat zal afhangen van de omvang van het netwerk van waterstofstations op dat moment.