Honda Project 2&4: snelle skelter

Geen reacties

Honda heeft meer informatie vrijgegeven over Project 2&4. Het blijkt om een soort van skelter te gaan, die het beste van een auto en een motorfiets combineert.

Het was misschien wel de meest vage teaser ooit, die Honda vorige maand vrijgaf. Gelukkig komt het merk nu met meer duidelijkheid over Project 2&4. Het is het winnende concept van een interne ontwerpwedstrijd bij Honda, om designers na te laten denken over nieuwe vormen van mobiliteit. De Project 2&4 is een kruising van een motorfiets en een auto en ziet eruit als een luxe, snelle skelter.

De Project 2&4 heeft de 999cc racemotor van een Honda motorfiets. Dit blokje is geschikt gemaakt voor gebruik op de openbare weg en levert 215 pk bij 13.000 toeren. Het maximale koppel is 118 Nm. De motor is gekoppeld aan een zestraps automatische versnellingsbak. In een lichtgewicht autootje moet die motor spectaculaire prestaties kunnen leveren, maar Honda houdt de cijfers nog even onder de pet.

De auto is iets meer dan 3 meter lang, 1,82 meter breed en minder dan een meter hoog. De open cockpit en ‘zwevende stoelen’ geven de inzittenden de vrijheid van een motorfiets, maar de vier wielen zorgen tegelijkertijd voor de stabiliteit en wendbaarheid van een auto.

Honda heeft geen productieplannen voor de Project 2&4, maar dit studiemodel kan wel een opening zijn voor het merk om te kijken naar nieuwe ‘tussenvormen’ van mobiliteit.