Honda Civic Tourer Active Life Concept: auto voor mensen die fietsen

Geen reacties

Een auto voor mensen die liever fietsen. Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar dat is wat de Honda Civic Tourer Active Life Concept is.

Honda neemt de Civic Tourer Active Life Concept mee naar de IAA in Frankfurt volgende week. Dit studiemodel moet vooral benadrukken hoe groot de Civic Tourer is. De Active Live Tourer is de ideale auto voor wielrenners.

De concept car biedt plaats aan twee racefietsen, die in speciale rekken geplaatst kunnen worden. Om de fiets schoon te maken of noodzakelijk onderhoud te plegen, is het rek uit te schuiven. In de achterklep is een krachtige lamp aangebracht, zodat je dit ook in het donker kunt doen.

Handige fietsuitrusting ontbreekt niet, zoals een gereedschapskist, een houder om de voorwielen in te plaatsen, een watertank en een ingebouwde luchtpomp. Op het dak zit een box waarin de helmen en schoenen opgeborgen kunnen worden.

Honda heeft geen plannen om de Active Life Tourer als zodanig op de markt te brengen, maar kan bij voldoende enthousiasme van het publiek besluiten om enkele onderdelen van het studiemodel als accessoire in de prijslijst op te nemen.