Honda Project 2&4: leuk speelgoed

Geen reacties

Is het auto of een motorfiets? De Honda Project 2&4 moet beide combineren in één voertuig. Het resultaat mag er zijn.

We moeten wel even goed zoeken op de Honda-stand op de IAA in Frankfurt, want het belangrijkste nieuws van het merk zie je makkelijk over het hoofd. Letterlijk, want de Project 2&4 is een soort van skelter die nog lager is dan een Caterham.

Het is een gaaf ding om te zien en het meest bijzondere is nog wel: het is een technisch 100 procent werkend apparaat. Honda heeft de carrosserie, die toch al niet veelomvattend is, deels opengewerkt om zicht te bieden op de racemotor die achterin ligt. Deze is afkomstig van de RC213V racemotorfiets. De Project 2&4 heeft één zitplaats, als knipoog naar zijn motorfietsroots.

Het indrukwekkende concept is dus productierijp, maar niemand bij Honda durft ons toe te zeggen dat een dergelijk apparaat op de markt komt. Als tegenhanger van de eerdergenoemde Caterham of ‘ons eigen’ Donkervoort zou de Project 2&4 hoge ogen kunnen gooien. Daarvoor moet het merk misschien de scherpe kantjes eraf slijpen, want het ontbreken van een tweede zitplaats en een voorruit is misschien iets té heftig.