Nieuwe Honda Civic in 2017 naar Europa

Geen reacties

Honda start in 2017 met de levering van de tiende generatie Civic. De Amerikaanse versie van die auto is onlangs onthuld, de Europese versie zal daar zoals gebruikelijk flink van afwijken.

Honda kondigt aan dat de nieuwe, tiende generatie Civic in 2017 naar Europa komt. De auto is onlangs onthuld in de Verenigde Staten (foto’s), maar wordt voor de Europese markt zoals gebruikelijk flink aangepast. Om te beginnen is de Europese Civic een hatchback en geen sedan. Net als de huidige generatie zal de nieuwe in Engeland worden gebouwd.

Het nieuwe model wordt in ieder geval leverbaar met een 1.5 turbomotor. Deze krachtbron is helemaal nieuw en na de 2.0 VTEC-motor in de Civic Type R de tweede benzinemotor die Honda met een turbo uitrust. Voor de Europese markt zal er ook een 1.6 dieselmotor in het assortiment worden opgenomen.  

De nieuwe Civic zal op het gebied van actieve veiligheid en infotainment weer vooroplopen. Onder de noemer Honda Sensing biedt het merk vanaf 2017 een heel pakket elektronische rijhulpsystemen aan. Daarnaast zal de nieuwe Civic voorzien zijn optimale integratiemogelijkheden van smartphones, dankzij Apple Carplay en Android Auto.