Krijgt Project 2&4 van Honda een vervolg?

Geen reacties

Honda’s bijzondere concept car op de IAA Frankfurt krijgt mogelijk een vervolg. Reken niet direct op een productiemodel maar Honda laat de Project 2&4 niet voor wat het is.

Het is nog een beetje vaag allemaal, maar het lijkt erop dat Honda een vervolg wil geven aan de Project 2&4. Deze bijzondere concept car onthulde het merk op de IAA in Frankfurt eerder deze maand en houdt het midden tussen een auto en een motorfiets.

De ontwerper van de concept car, Martin Petersson, zegt tegen Top Gear dat het niet blijft bij de concept car op de IAA: “Er zal een volgende stap zijn. De vraag is alleen welke.” Petersson hoopt dat de auto het ooit tot productiemodel zal schoppen. Daarvoor moet er nog wel wat gebeuren, want het model zoals die op de beursvloer stond kost bijna 200.000 euro om te bouwen. Dat komt door de dure racematerialen waarmee de Project 2&4 is gemaakt.

Petersson geeft echter niet op: “De slogan van Honda is ‘Power of Dreams’. Als we daar niet in geloven dan kan ik net zo goed niet aan het werk gaan. Ik geloof in de potentie van dit project, het is een grote uitdaging maar we bouwen inmiddels zelfs vliegtuigen. Dat was pas een grote uitdaging. Veel Honda-producten zijn ooit min of meer gestart zoals de Project 2&4. Er zit geen science fiction in deze auto.”