‘Honda S2000 komt terug als betaalbare roadster’

Geen reacties

Honda denkt na over een nieuwe S2000. Niet meer de auto zoals ‘ie was, maar een betaalbare roadster met turbomotor.

In 2009 verdween de Honda S2000 van de markt, maar de auto heeft nog altijd een trouwe schare liefhebbers. Autocar weet te melden dat ingenieurs van Honda onlangs een bezoek brachten aan zo’n fanclub, om te inventariseren welke eigenschappen van de S2000 zeker terug moeten komen in een nieuw model.

Het nieuwe model wordt bereikbaarder dan de oude en krijgt minder vermogen, iets dat deels gecompenseerd moet worden met een lager gewicht. De unieke 2.0 benzinemotor, die maar liefst 9.000 tpm kan draaien, zal niet terug keren. Ook Honda betreedt het moderne turbotijdperk en dat betekent dat de nieuwe 1.5 turbomotor de aangewezen krachtbron is voor de S2000. Deze motor zal een vermogen van 150 tot 180 pk leveren.

Een aantal zaken zal Honda niet wijzigen. De motor komt wederom voorin, achter de vooras te liggen en wordt gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak met zeer korte schakelwegen. Uiteraard zal de auto achterwielaandrijving hebben, maar dat is ook meteen de grootste uitdaging voor het merk. Alle modellen, op de exotische NSX na, zijn in de basis voorwielaangedreven auto’s. Honda moet dus een platform ontwikkelen dat specifiek voor de S2000 gebruikt gaat worden. Daarom kijkt het merk ook naar bredere mogelijkheden voor deze bodemplaat, zoals het uitbrengen van een compacte sportwagen onder de S2000.