Honda Clarity ook als hybride en elektrische auto

Geen reacties

Honda wil zijn nieuwe waterstofauto Clarity ook als plug-in hybride en elektrisch model op de markt brengen. Het is nog niet bekend of die versies ook naar Nederland komen.

Honda heeft in de Verenigde Staten aangekondigd dat de Clarity niet alleen als waterstofauto zal verschijnen, maar dat er volgend jaar ook een plug-in hybride en een volledig elektrische uitvoering op de markt komen.

De plug-in hybride heeft een benzinemotor en een elektromotor en kan volgens Honda over een afstand van zo’n 65 kilometer elektrisch rijden. Welke brandstofmotor het merk voor de hybride gaat gebruiken is nog niet bekend.

Over de elektrische uitvoering is nog helemaal niets bekend. Waarschijnlijk kiest Honda ervoor om dezelfde 130 kW (177 pk) sterke elektromotor als in de waterstofuitvoering te gebruiken. De brandstofcel die met behulp van waterstof elektriciteit opwekt wordt dan vervangen door een accupakket.

Het is nog niet bekend of de elektrische Clarity en de hybride-uitvoering naar Europa komen. De komst van de waterstofuitvoering naar Europa is al eerder bevestigd.