Honda maakt elektrische auto van NSX

Geen reacties

De hybride Honda NSX is met drie elektromotoren al goed bedeeld, maar de EV Concept is 100 procent elektrisch en heeft maar liefst vier elektromotoren.

Honda heeft van de NSX een volledig elektrische auto gemaakt. Let even niet op de enorme spoilers van dit raceprototype, het gaat om de techniek. De EV Concept heeft vier (!) elektromotoren, waarvan er twee de voorwielen aandrijven en twee de achterwielen. De techniek is deels overgenomen uit de NSX en de CR-Z Prototype waarmee Honda vorig jaar de heuvelrace Pikes Peak won. De EV Concept van de NSX staat dit jaar aan de start.

Honda spreekt over een experimentele aandrijftechniek. De EV Concept heeft drie keer zoveel vermogen als de CR-Z Prototype van vorig jaar. Dat zou betekenen dat de concept car zo’n 1.300 pk op de been brengt. Dat is van een hele andere orde dan de (ook niet misselijke) 581 pk van de gewone NSX. Die heeft drie elektromotoren en een V6 turbomotor.

De auto die deelneemt aan Pikes Peak is niet zomaar een vingeroefening. Honda gaat de techniek verder ontwikkelen om deze in de toekomst toe te passen op straatauto’s. Tot die tijd maakt het merk een mooie sier met de EV Concept op race-evenementen