Honda komt met fietsenrek voor in de auto

Geen reacties

Honda brengt een van de accessoires van het studiemodel Active Life Concept naar de showroom. Het fietsenrek voor racefietsen is vanaf oktober verkrijgbaar.

Heel vaak hoor je niets meer van concept cars met vindingrijke accessoires. Niet bij Honda, dat merk heeft het bijzondere fietsenrek dat te zien was op de Active Life Concept doorontwikkeld en biedt het vanaf oktober te koop aan.

In de kofferbak van de Civic Tourer kunnen met dit rek twee racefietsen rechtopstaand vervoerd worden. Het voorwiel van de fiets moet daarvoor gedemonteerd worden. In een verdiept gedeelte van de kofferbak wordt het rek geplaatst, waarin de voorvork vastgezet kan worden. De uitsparing in de kofferbak is mogelijk doordat Honda de brandstoftank van de Civic niet achteraan monteert, maar in het midden van de wagenbodem.

De achterbank moet uiteraard wel omlaag geklapt worden. De vlakke vloer biedt genoeg plaats voor het achterwiel van de fiets. De achterkant kan vastgezet worden met een riem, zodat de fiets stevig staat. Het is mogelijk om een of twee fietsen mee te nemen, in dat eerste geval kan een deel van de bank omhoog blijven voor een extra zitplaats.

De prijs van het fietsenrek is nog niet bekend.