Honda Civic laat zich van alle kanten zien in Parijs

Geen reacties

Honda presenteert in Parijs de nieuwe Civic Hatchback. Maar daar blijft het niet bij, we kunnen ook al een blik werpen op de nieuwe Type R en de Sedan.

Honda presenteert op de autosalon van Parijs een compleet assortiment van de nieuwe generatie Civic. De Hatchback is een wereldprimeur en als verrassing laat het merk hier ook alvast een studiemodel van de nieuwe Type R zien. Daarmee zet Honda direct de toon. “We hebben eerst de Type R ontworpen en van daaruit de gewone versie. De nieuwe Civic ziet er sportief uit, omdat de Type R aan de basis staat”, aldus de woordvoerder van het merk in Parijs.

Bijzonder is dat Honda de sedan weer opneemt in het assortiment, na enkele jaren afwezigheid van deze variant. “We hebben die auto nu eenmaal en het biedt klanten een keuze. Natuurlijk zullen er meer hatchbacks worden verkocht in Nederland, maar we verwachten zeker ook wat van de sedan.”

De nieuwe Civic is een grote auto en dat vertaalt zich in veel ruimte in de kofferbak (met bagageafdekking die in de breedte oprolt) en op de achterbank. Voorin kijken we aan tegen een keurig dashboard met sportieve tellerkast.

Als je een nieuwe Civic wilt, dan moet je nog wel even geduld hebben. De Hatchback en Sedan met 1.0 en 1.5 turbobenzinemotoren verschijnen in de zomer op de markt, met prijzen die starten rond de 22.000 euro. Na de zomer volgt dan de diesel. De nieuwe Type R komt sneller dan verwacht, de woordvoerder vertrouwt ons toe dat we die eind 2017 of begin 2018 kunnen verwachten. “Daarmee zou de huidige Type R wel eens een collectors item kunnen worden, omdat de productietijd erg kort is geweest.”