Honda onthult nieuwe CR-V

Geen reacties

Honda heeft in de Verenigde Staten de vijfde generatie van de CR-V onthuld. Met een nieuw design en een compacte turbomotor is de SUV weer helemaal bij de tijd.

Het is alweer tijd voor de vijfde generatie van de Honda CR-V. Het merk heeft de auto in Amerika onthuld en dat betekent dat de auto die je hier ziet op details zal afwijken van de CR-V zoals we die in Europa krijgen. Honda heeft flink uitgepakt met het ontwerp, met de uitbundige led-verlichting als meest opvallende onderdeel.

Binnenin biedt het nieuwe model volgens Honda meer ruimte, vooral op de achterbank. De afwerking en de toegepaste materialen op het dashboard moeten het interieur hoogwaardiger maken. Dat geldt ook voor de diverse nieuwe opties, zoals een ‘handsfree’ achterklep. Op het dashboard prijkt een 7 inch beeldscherm, met een infotainmentsysteem dat Apple Carplay en Android Auto ondersteunt.

Honda kondigt voor de V.S. een 1.5 turbomotor met 190 pk aan, die krijgen we ook in Europa. Ook staan er dieselmotoren op de planning, maar informatie daarover krijgen we pas later. De nieuwe CR-V komt in de tweede helft van 2017 naar Nederland.