Honda CR-V nu in Business en Explore Mode

Geen reacties

De Honda CR-V is vanaf heden uitbreidbaar met de zakelijke CR-V Business Mode of de entertainende CR-V Explore Mode. De pakketten, die vooral veiligheid en comfort bieden, worden aangeboden met 2.900 euro voordeel.

In beide uitvoeringen beschikt de Honda CR-V over uitgebreide veiligheidsvoorzieningen. Hieronder vallen Honda’s elektronische stabiliteitsprogramma VSA en het Trailer Stability Assist-systeem voor caravan of aanhanger. Ook zit er Real Time-vierwielaandrijving in de pakketten. Deze stuurt de kracht van de motor naar de voorwielen, maar bij gripverlies gaat een deel juist naar de achterwielen. Dit minimaliseert de kans op slippen. Daarnaast draagt het bij aan een gunstig brandstofverbruik en CO2-uitstoot – al laat Honda ons in het ongewisse hoeveel dat dan is.

Bij de CR-V Explore Mode wordt een dvd-navigatiesysteem met groot kleurenscherm in het dashboard gemonteerd. Daarnaast beschikt de Explore Mode over een achteruitrij-camera. Het CR-V Business Mode-pakket bestaat uit lederen interieurbekleding en parkeersensoren.

Ook zijn diverse opties mogelijk, vooral op het gebied van veiligheid. Er is een cruisecontrol (ACC) die automatisch afstand bewaart tot de voorligger. Het CMBS-systeem waarschuwt voor een mogelijke botsing en remt desnoods af. Ten slotte is er de mogelijkheid om meedraaiende koplampen te krijgen.

De pakketten zijn verkrijgbaar voor 999 euro, terwijl ze een waarde van 3.900 euro vertegenwoordigen. De Honda CR-V is er met 2.2 i-VTEC Comfort van 150 pk in combinatie met handgeschakelde versnellingsbak. De vanafprijs is 33.500 euro. Kies je voor een diesel met 2.2 i-CTDi-motor van 140 pk, dan betaal je minimaal 37.700 euro.