Geld verdienen met je auto: Honda NeuV Concept

Geen reacties

Ook Honda heeft een studiemodel gepresenteerd op de technologiebeurs CES in Las Vegas. Honda wil laten zien dat je in de toekomst geld kunt verdienen met je auto.

Big data, robotisering en kunstmatige intelligentie: ook bij Honda zijn ze er druk mee bezig. Met de NeuV Concept, een futuristische stadsauto, laat het merk zijn visie zien op autobezit in de toekomst. Honda denkt dat eigenaren straks geld kunnen verdienen met hun auto.

Auto’s staan 96 procent van de tijd stil en die tijd gebruikt de NeuV Concept om als taxi dienst te doen. Volledig autonoom rijdend haalt de stadsauto ergens mensen op, om die vervolgens op de gewenste plaats van bestemming af te leveren. Tegen betaling, zodat de eigenaar van de auto eraan kan verdienen. Een andere manier waarop de NeuV inkomsten genereert is door elektriciteit terug te leveren aan het stroomnet.

Met de ‘emotion engine’ in de NeuV Concept speelt Honda in op een andere trend: het herkennen van emoties bij de inzittenden. Op basis van de waarnemingen worden op het beeldscherm suggesties getoond die bij de stemming van de bestuurder passen, zoals muziek.