Hybride: milieuvriendelijk en veilig?

Geen reacties

Milieuvriendelijk en veilig, dat zou de ideale combinatie zijn die je van een hybride auto mag verwachten. Uit de botsproeven van EuroNCAP blijkt echter dat de Honda Civic Hybrid niet helemaal perfect is.

De Honda Civic Hybrid slaagde er niet in de maximale vijf sterren te halen voor de bescherming van volwassen inzittenden. Dat lukt de Toyota Prius in 2004 wel. Voor de bescherming van kinderen ontving de Civic Hybrid eveneens vier sterren. Voetgangers die door de Honda worden aangereden, kunnen opgelucht adem halen. Met drie sterren is de kans op ernstige verwondingen klein.

Over het algemeen is EuroNCAP niet ontevreden met de resultaten van de Civic Hybrid. “Autokopers vragen zich wellicht of hybride aandrijving en hoge veiligheidsscores hand in hand kunnen gaan”, zegt Adrian Hobbs, secretaris-generaal van EuroNCAP. “Zowel Honda als Toyota toont aan deze uitdaging aan te gaan. Het is nu aan de andere fabrikanten om hun voorbeeld te volgen op het gebied van veiligheid en milieubewustheid.”