Tweederde Honda-modellen geëlektrificeerd in 2025

Geen reacties

Honda heeft bekendgemaakt dat in het jaar 2025 tweederde van de Europese modellen wordt aangeboden als hybride, plug-in hybride, volledig elektrische of waterstofauto. 

Honda heeft afgelopen week op de autoshow in Genève z’n ‘Electric Vision’ gepresenteerd. Deze toekomststrategie is erop gericht steeds meer Honda-modellen te elektrificeren, te beginnen in Europa. Hier zal in het jaar 2025 tweederde van het portfolio worden aangeboden als hybride, plug-in hybride, volledig elektrische of waterstofauto. 

Om te beginnen arriveert volgend jaar in de showrooms een volledig nieuw model met hybride aandrijving. Jammergenoeg geeft het Japanse merk nu nog geen informatie over deze nieuwkomer. 

Plug-in hybride, elektrische en brandstofcelauto’s staan later gepland, maar de ontwikkeling ervan is reeds gaande. Op de Honda-stand in Genève wordt bijvoorbeeld de waterstofauto Clarity geshowd, die elders in Europa al te koop is. Daarvan staan in de toekomst ook een plug-in hybride en volledig elektrische uitvoering op de agenda. Daarnaast is in Genève de elektrische NeuV-conceptcar te zien.