Vernieuwde Honda Jazz in Japan onthuld

Geen reacties

Honda heeft in Japan de vernieuwde Fit onthuld, de auto die in Europa door het leven gaat als Jazz. Een nieuwe neus en nieuwe veiligheidssystemen zijn de troeven die Honda inzet om de Jazz weer up-to-date te maken.

Op informatie voor de Nederlandse markt moeten we nog even wachten, maar we kunnen je wel alvast de plaatjes van de Japanse Honda Jazz laten zien. Met de verkeerde naam en de stuur aan de andere kant, maar het gaat om de wijzigingen. Vooral aan de voorkant zijn die goed te zien, de Jazz krijgt een ‘smoeltje’ waarmee hij meer in lijn loopt met de nieuwe Civic. Op de interieurfoto zien we onder andere nieuwe stoelbekleding.

Honda brengt alle belangrijke veiligheidssystemen uit de grotere modellen naar de Jazz. Je moet dan denken aan een pre-crash-systeem, een actieve rijbaanassistent (die de auto terugstuurt als die buiten de baan dreigt te raken), een verkeersbordenlezer en adaptieve cruise control.

In Japan kondigt Honda geen nieuwe motoruitvoering aan. Het zou kunnen dat het merk in Europa alsnog met de nieuwe 1.0 iVTEC benzinemotor uit de Civic aan komt zetten, maar het is waarschijnlijker dat de Jazz leverbaar blijft met de huidige 1.3-motor. Die is ook verkrijgbaar in combinatie met een CVT-automaat.

We verwachten dat de vernieuwde Jazz in de tweede helft van het jaar naar Nederland komt.