Honda ZSX als broertje van supersportwagen NSX?

Geen reacties

Opgedoken patentaanvragen suggereren dat Honda een klein broertje van supersportwagen NSX ontwikkelt. Deze ‘ZSX’ doet de herinnering aan de S2000 opleven.

Al zeker een jaar lang doen geruchten de ronde dat Honda een opvolger ontwikkelt van de S2000, de roadster die de Japanners begin deze eeuw verkochten. Dit idee wordt serieuzer nu patentaanvragen opgedoken zijn van een sportauto tussen de Honda Civic Type-R en de supersportwagen NSX in.

Vanwege de uiterlijke gelijkenissen wordt dit model wel het ‘kleine broertje van de NSX’ genoemd, of ‘ZSX’. Denk daarbij aan de luchtinlaten en de achterzijde van de auto. In tegenstelling tot de NSX, een coup√©, tonen de tekeningen een roadster voorzien van een verwijderbaar dak. De geschetste lay-out lijkt erop te wijzen dat Honda kiest voor een middenmotor.

Naar verwachting krijgt de auto techniek mee uit de samenwerking van Honda met het McLaren Formule 1-team. Let ook op het stuurwiel, dat de vorm van een racestuur heeft. Overigens verwachten we dat de tekeningen bij een conceptcar horen, en dat Honda pas later beslist of het de ‘ZSX’ in productie neemt.¬†