Honda presenteert vernieuwde Jazz nu ook voor Europa

Geen reacties

De Japanse versie kregen we in mei al te zien, nu presenteert Honda de vernieuwde Jazz voor de Europese markt. Het belangrijkste nieuws is de komst van de nieuwe 1.5 benzinemotor met 130 pk.

De vernieuwde Honda Jazz is klaar voor Europa. Aan de voorkant herken je compacte Honda aan de nieuwe bumper en grille, aan de achterkant is er eveneens een nieuwe bumper. Op de foto’s zie je de nieuwe Dynamic-uitvoering, met front splitter, een difusser-look achterbumper, rode accentlijnen, led-koplampen, hoogglans zwarte wielen en een dakspoiler. Het interieur van de Dynamic-versie is aangekleed met speciale bekleding. De pookknop en het stuur zijn afgewerkt met leer en voorzien van oranje stiksels.

Het belangrijkste nieuws is de komst van de nieuwe, 130 pk sterke 1.5 benzinemotor. Honda geeft voor deze motor een brandstofverbruik op van 5,4 l/100 km (1 op 18,5). De 1.5 wordt altijd in combinatie met de Dymanic-trim geleverd. Een CVT-automaat is optioneel, net als bij de 102 pk sterke 1.3 i-VTEC die onveranderd in het assortiment blijft.

De vernieuwde Jazz is later dit jaar te bestellen. De Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend.